Skip Navigation

Selecteer taal

GEEF REMMEN DE TIJD om te remmen (BIJ HET INRIJDEN)

Tegenwoordig hebben nieuwe auto's nauwelijks een speciale behandeling nodig, maar nieuwe remblokken wel –  ze worden minstens 300 km ingereden.

Het inrijden van nieuwe remblokken helpt om de remprestaties te verbeteren. U kan dit doen terwijl het voertuig nog in de werkplaats is. Maar uw klant moet nadien verantwoordelijkheid nemen om ervoor te zorgen dat de remmen presteren zoals ze zouden moeten.

1. Inrijden. Even aandacht. Een perfecte ruimte tussen het blok en het schijfoppervlak komt  er niet  wanneer u enkel nieuwe blokken monteert. Het kost tijd en vereist een aantal specifieke acties. U moet het inrijdingsproces aanvangen voordat de klant zijn voertuig ophaalt. Het enige wat u hoeft te doen is ongeveer 20 volledige stops maken met de auto - van 50-0km/h - of ongeveer hetzelfde aantal vertragingen van 80-30km/h. Dit is de start van het inrijden en zal door uw klant moeten worden afgerond wanneer u de sleutels overhandigt. Dit proces wordt vooral aanbevolen wanneer u nieuwe gecoate remschijven hebt.

2. Hou het veilig. Als remblokken oververhit geraken wanneer ze nieuw zijn, kan het de onderliggende structuur van de materialen waaruit ze zijn gemaakt permanent veranderen - en niet ten goede. Totdat de remmen volledig ingereden zijn, moeten bestuurders het zware remmen vermijden want dat leidt tot oververhitting: of door remmen vanuit een hoge snelheid,of door zware ladingen te vervoeren.

3. Rem, rem, rem. Hoewel voorzichtig remmen beter is dan zwaar remmen, is meer remmen beter dan minder. Tijdens de eerste 300 km en bij contact tussen remblokken en -schijven, verhoogt het contactoppervlak tussen de twee, wat leidt tot een betere remwerking op de lange termijn. Dus je moet je klanten eraan herinneren om licht te remmen, maar ook om vaak te remmen, minstens tijdens de eerste 300 km nadat er nieuwe remblokken zijn gemonteerd.

RELATED ARTICLES
laden...