Skip Navigation

Selecteer taal

HET REMBLOK DAT HET BESTE VAN TWEE WERELDEN COMBINEERT

INTRODUCTIE FERODO FUSE+ TECHNOLOGIE REMBLOKKEN, WHERE PERFORMANCE MEETS COMFORT



Als u even tijd heeft, open dan de zoekmachine op het internet en geef de volgende zin in : “ Vind het perfecte remblok.”

Geef nadien in “ Vind de perfecte band.”

Deze oefening leert ons dat het zoeken naar het ideale remblok ofde perfecte band niet zo eenvoudig is als het lijkt. Sommige online bronnen bieden een “ handleiding” aan om voertuigeigenaars te helpen om een aantal productkarakteristieken te identificeren die de remprestaties opleveren waar u naar op zoek bent. 

Uw zoektocht naar banden zal waarschijnlijk resulteren in een lange zoektocht naar bandenprofielen , rubberen componenten en andere karakteristieken die één band onderscheidt van een andere. Maar wat is de “perfeccte” band voor uw voertuig? Veel geluk. U zal uren moeten spenderen op het internet om duizend verschillende meningen van bandenproducenten te filteren en anderen die u willen beïnvloeden bij het nemen van een beslissing. 

 

LET OP DE KLOOF



Feit is dat bij vele productcategorieën- inclusief remmen, banden en andere voertuigcomponenten- er blijkbaar onoverbrugbare hiaten zijn waardoor consumenten moeten kiezen tussen één set van gewenste voordelen ten opzichte van een andere set. 

Bij banden bijvoorbeeld, worden klanten vaak gevraagd om te kiezen tussen  langere levensduur (vereist een hardere compound of rubber) en meer comfort in rijervaring (vereist een zachtere compound of rubber). 

Een gelijkaardige dynamiek bestaat erin om klanten te confronteren met de aankoop van nieuwe remblokken. Op de europese markten verkiezen de meeste chauffeurs voor perfecte remprestaties waardoor ze maar één keuze hadden in frictiemateriaal , waarbij (door de hogere frictiecoefficient) ze moesten inboeten op slijtage, comfort en stof. Chauffeurs die echter kiezen voor meer comfort, inclusief minder geluid, meer duurzaamheid en minder stof, valt de keuze eerder bij frictiemateriaal zonder asbest (NAO). Deze materialen, die vooral in US en Azië worden verkocht, geven een lagere frictiecoëfficient en geven daarom niet dezelfde remprestaties als producten met een lagere staalformule. En het draait toch allemaal rond remmen en stoppen, toch?

Het is jammer dat niemand de kloof kan dichten tussen prestaties en comfort in het aanbod van remblokken dat een superieure ervaring zou bieden aan de klant- zonder toegevingen. 

Welnu, iemand heeft dit uiteindelijk kunnen doen. En het is het merk waarvan je het eigenlijk wel verwacht: FERODO®.

file

 

 LANCERING FUSE+ TECHNOLOGIE



FERODO, die in 1922 de eerste leverancier was van originele remvoeringen voor massa voertuigproductie, en in 1956, de ontwikkeling van het eerste remblok, introduceert nu haar laatste innovatie: Fuse+ Technologie remblokken, de eerste blokken voor de automotive die uitstekende prestaties verbindt met luxe comfort. Minder staal of NAO? Nu kan u simpelweg een blok kiezen uit het beste van twee werelden.  

Ontwikkeld in het FERODO technisch center in Chapel-en-le-Frith, UK en geproduceerd volgens OE normen in toonaangevende europese sites, bevatten Fuse+ remblokken een geavanceerd nieuw frictiemateriaal – ontwikkeld over een periode van 3 jaar- deze betrouwbare, kwalitatieve remblokken  geven meer remkracht met lage staalformules gecombineerd met de comfortkarakteristieken van NAO materialen. Deze blokken bevatten een unieke combinatie van meer dan 20 componenten, die het resultaat zijn van 3 jaar toegewijd  onderzoek en waarbij er 75 grondstoffen getest zijn. Dit resulteert in een onovertroffen remprestatie zonder de gekende nadelen zoals, geluid, verminderd levensduurte van blok of schijf en extreem veel stof. Een ander voordeel van de Fuse+ technologie remblok is de aanwezigheid van kopervrije Eco Friction Technologie, wat nog minder stof oplevert en wat de emissie met 60% vermindert. 

file

 

GEEVENAARDE OE KWALITEIT



Fuse+ Technologie remblokken verlengen de 125 jaar lange geschiedenis van de innovatie van het merk FERODO,  versterken en brengen het erfgoed van het merk zijnde OE remtechnologie, kwaliteit en prestaties naar de aftermarket. Vandaag ontdekken de FERODO ingenieurs opnieuw nieuwe grondstofformules, remblokontwerpen, en andere nieuwigheden onder de toonaangevende autofabrikanten en garagehouders.  

Het overbruggen van kloven in rembloktechnologie betekent ook de exploitatie van unieke inzichten, testingprocedures en productieprocessen van OE matching remblokken met een uitstekende prestatie in de aftermarket.  Als de eerste OE leverlancier sinds 100 jaar, heeft Tenneco (het moederbedrijf van FERODO) continue innovatieve producten ontwikkeld voor alle markten, ongeacht de leeftijd van het voertuig. Dit schept voor de consumenten een bijkomend vertrouwen dat hun voertuigen uitgerust zijn met veilig, betrouwbaar, duurzaam en stil remvermogen. Voor de werkplaats betekent dit minder uitleg aan de consument van de trade-offs tussen laag staalformulering en NAO formulering en ook minder klachten van de consumenten tot remvermogen, geluid , pedaalgevoel en stof. 

file

 

100 MODELLEN EN BIJKOMENDE GROEI


FERODO Fuse+ technologie remblokken zijn onmiddellijk beschikbaar voor vele modellen van premium voertuigen van EU fabrikanten zoals Audi, BMW en Mercedes-Benz. Elke set remblokken is verpakt met alle veiligheidsaccessoires voor een snelle en makkelijke montage. Als uw voertuig nog niet gecoverd wordt, geen nood- het gamma van FERODO Fuse+ remblokken breidt uit om aan de vraag te voldoen. 

 

BESCHERM HET “SYSTEEM”



Remblokken  zijn onderdelen die het vaakst worden vervangen op een voertuig. Wat u misschien niet weet is dat remblokken afhankelijk zijn van een heel deel andere componenten  om te functioneren. Een modern remsysteem bevat de blokken, de schijven, hoofdremcylinder, remvoeringen, remslangen, vloeistof , klauwen en zuigers, anti blokkeer remsysteem (ABS), controle module, snelheidsensoren en veel meer. Veel van deze componenten zijn ontwikkeld voor een perfecte match wanneer ze samen worden gemonteerd.

Voor de beste prestaties moeten FERODO remblokken, inclusief de nieuwe Fuse+ technologie remblokken, samengaan met kwalitatieve FERODO remschijven. Een andere schijf bevat misschien een lagere kwaliteit van metalurgie en bewerking wat een negatieve impact kan hebben op de warmetegeleiding, de duurzaamheid van blok en schijf, het rempedaalgevoel, het geluid en de veiligheid.

file

Andere gevolgen van “goedkopere” schijven kunnen grotere ventilatiekloven zijn die het gevolg zijn van de wil van fabrikanten om dunnere en goedkopere schijfplaten te gebruiken.  Deze schijven koelen helaas minder goed af in vergelijking met FERODO schijven, wat kan leiden tot remvervaging en snellere slijtage van het blok. Onder extreme omstandigheden kan te veel warmte leiden tot falen van andere wiellager componenten of erger nog, tot het totaal falen van het remsysteem.

Dus, zelfs al heeft een goedkopere remschijf dezelfde kenmerken als een kwaliteitsproduct, het beste is toch om de schijf te kiezen die door FERODO wordt aanbevolen voor elk voertuig. 

 

 

De inhoud in dit artikel is uitsluitend voor entertainment-, informatieve en promotionele doeleinden en mag niet worden gebruikt in plaats van professioneel advies in te winnen bij een gecertificeerde technicus of monteur. We raden u aan om een gecertificeerde technicus of monteur te raadplegen als u specifieke vragen of zorgen heeft met betrekking tot een van de onderwerpen die hierin worden behandeld. In geen geval zijn wij aansprakelijk voor enig verlies of schade veroorzaakt door uw vertrouwen op inhoud.

Aanverwante testen
laden...